ŚWIĘTA JAJEM OKRASZONE - WARSZTATY

SLOW FOOD to nie tylko idea związana z kultywowaniem, wspieraniem regionalnych produktów żywnościowych, ale również tradycji. Już w Niedzielę Palmową będziemy wspólnie dekorować nasze pisanki.

SLOW FOOD i INKU Szczeciński Inkubator Kultury serdecznie zaprasza dorosłych i dzieci na przedświąteczne warsztaty malowania jaj woskiem. Jest to tradycyjna metoda ozdabiania, której początek w Polsce datuje się na X wiek. Dbamy o to, aby była ona przekazywana dalej. Jeśli chcesz miło spędzić czas i nauczyć się czegoś nowego lub zaprezentować innym własne pomysły serdecznie zapraszamy!

Wasztaty odbędą się 9 kwietnia 2017 r. w godz. 11:00-13:00 w INKU Szczecińskim Inkubatorze Kultury przy al. Wojska Polskiego 90. Dzieci mogą uczestniczyć w warsztatach pod szczególnym nadzorem rodziców, ze względu na pracę z gorącym woskiem. Na warsztaty należy zabrać ugotowane i OSTUDZONE jajka – minimum 10 sztuk.

Udział w warsztatach jest bezpłatny. Szczegóły: e-mail: szczecin@slowfood.pl.

 

 

PRZYSTAŃ (w) INKU!

Komentarze